Menu

A Jobbik a bérfelzárkóztatásért

2017-08-30 15:58:56

 

 


Kedden este 18 órakor a Jobbik Jászberényi Szervezetének elnöke, a párt 2018-as országgyűlési választásokon induló jelöltje, Budai Lóránt tartott sajtótájékoztatót a szervezet Bercsényi úti irodájában. A téma a Jobbik bérfelzárkóztatás érdekében indított kampánya volt.



A Jobbik 2017. március 14-én közép-európai partnereivel európai polgári kezdeményezést indított annak érdekében, hogy a tagállamok bérfelzárkóztatásának ügye bekerüljön az Európai Unió alapokmányaiba.  Az uniós csatlakozás idején a magyar dolgozók legnagyobb vágya talán éppen ez volt. Jelenleg ugyanis a hazai bérek négy-ötszörösét kapja kézhez, aki Nyugat-Európában dolgozik. Az "árunió" megvalósult, a bérunió viszont elmaradt, derült ki Budai Lóránt bevezetőjéből.


A kezdeményezéshez Észtországból, Lettországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából, Horvátországból és Bulgáriából is csatlakoztak partnerek, akikkel sor került a polgári bizottság megalakítására. Itthon a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége is támogatja a kezdeményezést, melyet az Európai Bizottság 2017. május 22-én jóváhagyott.

 

alt




- Történelmi siker, hogy ellenzékből olyan ügyet tudtunk felkarolni és az unióban sikerre vinni, melyet a kormány lehetetlennek nevezett. A bérunió ügye egy valódi szabadságharc, amit a Jobbik ellenzékből indított el, és 2018 után kormányon fog sikerre vinni. Augusztus 20-án hivatalosan is kezdetét vette az aláírásgyűjtés, megkezdődött a küzdelem a versenyképes magyar bérekért és a versenyképes magyar vállalkozásokért – jelentette ki Budai Lóránt, aki azt is megjegyzete, nem alamizsnát kérünk Brüsszeltől, hanem egy igazságos és szolidáris Európát, ahol mi is boldogulhatunk. Ez nem fog egyik napról a másikra sikerülni, de ha sikeresek leszünk, akkor minden nappal közelebb kerülünk az európai bérekhez.


A képviselő-jelölt arról is szólt, hogy döbbenetes, de igaz, a jelenlegi kormány még a szocialistáknál is több pénzt ad a multiknak, ahelyett, hogy a hazai vállalkozókat segítené. A bérunió egyik célkitűzése, hogy a multinacionális cégek ugyanazért a munkáért ne fizethessék a nyugat-európai bérek töredékét Magyarországon. 


- Ez egy pártok felett álló, nemzeti ügy, és ahhoz, hogy sikerre vigyük, minél több aláírás szükséges. Célunk csak Magyarországról 1 millió aláírás összegyűjtése. Ennek érdekében folyamatosan járjuk a Jászságot és eljuttatjuk az íveket a térség mind a húsz településére. Addig is lehetőség van aláírni online is a www.berunio.hu oldalon, valamint telefonos egyeztetést követően a Jobbik jászberényi irodájában, a Bercsényi út 15. sz. alatt. A pontos helyszínekért és az időpontokért kérem, kísérjék figyelemmel központi híreinket és kövessék folyamatosan frissülő facebook oldalamat: www.facebook.com/budai.lorant.jaszsag/ - mondta Budai Lóránt sajtótájékoztatója végén.


Tutihir.hu

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít