Menu

Kosárlabda NB I: a Debrecen – Szeged mérkőzéssel ma elkezdődik a 2017/2018-as szezon

2017-09-29 09:54:46

 

 

A számunkra sikeres férfi kosárlabda Európa-bajnokság után, melyen a magyar válogatott remekül helyt állt, pénteken elkezdőik a férfi NB I A-csoportban a bajnoki pontvadászat a Debrecen – Szeged mérkőzéssel. A mieink, a JP Auto-JKSE szombaton (szeptember 30.) fogadja a bombaerős körmendi alakulatot.


Az újonc Debrecen és a tavalyi szezonban remeklő Szeged mérkőzésével pénteken este veszi kezdetét a 2017/2018-as, NB I A-csoportos férfi kosárlabdabajnokság. A számunkra sikeres Európa-bajnokságot követően nagy várakozás előzi meg az új idényt, hiszen a szakemberek szerint minden idők legerősebb magyar bajnoksága rajtol a mai napon.


Amolyan bemelegítőként a Szolnoki Olaj, az Alba Fehérvár és az EGIS Körmend már túlvan egy-egy sikeres nemzetközi selejtezőn. A fehérváriak a Bajnokok Ligájában a Kalev Tallin észt együttest ütötték ii, míg a szolnokiak a török Trabzonspor, a körmendiek pedig a svéd Boras ellen jutottak tovább a FIBA Európa Kupa selejtezőjében.


Természetesen nagy érdeklődés előzi meg a JP Auto-JKSE csapatának bajnoki bemutatkozását is. A felkészülés során nagyon kevés hír került a médiába csapatunkról, melynek kerete meglehetősen későn állt csak össze. Így az új edzőnek, Nikola Lazicsnak, aki Szegedről érkezett, egyáltalán nincs könnyű dolga. Debrecenben és Zalaegerszegen szerepelt egy-egy tornán együttesünk, s mérkőzésről mérkőzésre javult a mieink játéka. Az elmúlt szezonhoz képest alaposan kicserélődött a keret, amely a vezetőedző rendelkezésére áll. Új idegenlégiósok kerültek csapatunkhoz, s érkezett két magyar játékos is. Miljan Rakics immár harmadszor, Kerpel-Fronius Balázs pedig másodszor szerepel Jászberényben, azaz nekik nem lesz újdonság a Bercsényi csarnokban hazai pályán szerepelni. Sajnos az utolsó felkészülési mérkőzésünkön a Debrecen ellen Czirbus József térdszalag-szakadást szenvedett, s így hosszú időre kidőlt.


A JP Auto-JKSE kerete az alábbiak szerint változott a 2017/2018-as bajnoki szezonra:


JP Auto-Jászberényi KSE


Maradt: Cseh György, Bazsó Brúnó, Czirbus József, Nyíri Dániel, Szigedi Bence, Molnár Alex


Érkezett: Ismet Sejfic (PVSK), Robert Brown (Apoel Nicosia - ciprusi), Keron DeShields (Tennessee State University - amerikai), Uros Lucsics (CSM CSU Oradea - román), Kerpel-Fronius Balázs (ZTE), Molnár Marcell (MAFC), Miljan Rakic (Vitoria SC - portugál), Rékasi Bojta Bendegúz, Szabó Martin, Mondi Richárd és Kaszás Márton (utánpótlás), Nikola Lazics (Szeged, edző)


Távozott: Szvetozar Sztamenkovics (KB Kosice), Devon Saddler (Cmoki Minszk - fehérorosz), Brian Williams, Brent Arrington, Ondima Olivér (Szolnok), Mándoki Tamás (Cegléd).


Szeptember 27-én, szerdán nyílt edzést tartott a JP Auto-JKSE, melyet követően a játékosok és az edző találkozott az érdeklődő szurkolókkal. Ennek során Nikola Lazics vezetőedző elmondta, hogy szerinte minden idők legerősebb magyar bajnoksága kezdődik a héten.
 

– Nem vagyunk egyszerű helyzetben, hiszen csak nagyon kevés időnk volt a csapatépítésre. A lehető legrosszabbkor jött Czirbus Józsi sérülése, s rá most hosszabb ideg nem számíthatunk. Két éve Szegeden hasonló helyzetben voltunk, s akkor ott sikerült kezelni a problémákat. Az a legkevesebb, hogy mindent megteszünk a minél sikeresebb szereplésért, de ehhez nagy szükségünk lesz a szurkolók segítségére is – mondta Nikola Lazics, aki azt is megjegyezte, hogy szeretnének minél jobb helyezést elérni a bajnokságban, de a legfontosabb, hogy a következő szezonban is NB I A-csoportos csapat legyen Jászberénynek.


A sorsolás szeszélye folytán a mieink szombaton hazai pályán az EGIS Körmend együttese ellen kezdik a bajnoki pontvadászatot. Az egyik legjobb magyar csapat vendégjátéka minden bizonnyal sok szurkolót megmozgat majd. A tavalyi szezonban nem kis meglepetésre sikerült idehaza legyőznünk a körmendieket. Az ismétlés nem kis bravúrnak számítana, de miért is ne történhetne meg.


NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság – az 1. forduló párosítása



2017. szeptember 29. – péntek

18.00 óra: DEAC – Szeged


2017. szeptember 30. – szombat

18.00 óra: JP Auto-JKSE – EGIS Körmend

18.00 óra: PVSK – Szolnoki Olaj

18.00 óra: Zalaegerszegi TE - Kecskeméti TE

18.00 óra: Atomerőmű SE – Falco Szombathely

18.00 óra: Sopron – MAFC


Az Alba Fehérvár – Kaposvár találkozót a fehérváriak nemzetközi kötelezettsége miatt egy későbbi időpontban játsszák le.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít