Menu

Kosárlabda: tisztes vereség a bajnoki nyitányon a Körmendtől

2017-10-02 11:44:46

 

 


Pénteken a szegediek Debrecen elleni, idegenbeli sikerével vette kezdetét a 2017/2018-as, NB I A-csoportos férfi kosárlabdabajnokság. A JP Auto-JKSE szombaton az idén is a legjobbak közé tartozó körmendieket fogadta. A vendégek érvényesítették a papírformát, de semmi szégyenkezni valója sincs a vereség miatt a mieinknek.


Az előjelek nem túl biztatóak voltak a mieink számára a körmendiek elleni hazai nyitányon. Czirbus József térdsérülése a lehető legrosszabbkor jött – hosszú időre kiesett a játékból -, s nem volt teljesen egészséges Keron DeShields sem. Ráadásul, mint kiderült, még nem dőlt el Brown sorsa – marad-e vagy nem -, s így rá sem számíthatott a bajnoki nyitányon Nikola Lazics. DeShields végül vállalta a játékot, de így is kevés bevethető játékosa volt új vezetőedzőnknek, aki nem volt éppen irigylésre méltó helyzetben.


Ilyen előzmények után egészen jó kis mérkőzés kerekedett a Bercsényi úti játékcsarnokban. Az már más kérdés, hogy az egyébként rendkívül sportszerű találkozón miért a játékvezetők voltak a leggyengébb láncszemek. Határozatlanságuk és időnként téves ítéleteik nem kis felháborodást okoztak a lelátókon.


A játék viszont kimondottan látványos és jó volt. A vendégek, ahogy az várható volt, az első perctől magukhoz ragadták az irányítást és folyamatosan őrizték 8-12 pontos előnyüket. Ám biztonságban nem érezhették magukat, mert a mieink Deshields vezérletével egyetlen pillanatra sem adták fel. A harmadik negyed elején egy 7-0-s rohanással ráijesztettünk a vendégekre, de azután ismét az ő perceik következtek.


A körmendiek 14 ponttal nyerték meg a találkozót, s látszott, hogy ők már egy nemzetközi kupafordulón is túlvannak. Egy jól összedolgozott, remek egyéni képességekkel megáldott együttes volt az ellenfelük, akivel egy jó mérkőzést játszottunk. A mieink két cserével játszották végig a mérkőzést, s nem véletlen kaptak tapsot a vereség ellenére a találkozó végén.


A pályára lépő berényi fiúk a kevés közös edzés ellenére, mindent megtettek, ami elvárható volt tőlük. Közülük is kiemelkedett DeShileds, akin nem látszott, hogy hétközben az egyik könyöke megsérült.


JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend 71–85 (15–27, 19–21, 11–13, 22–21)


V.: Cziffra Cs., Jakab L., Pozsonyi L


JKSE: DESHIELDS 26/3, Rakics 12/6, Kerpel-Fronius 3, Lucsics 13, SEJFIC 12. Csere: Bazsó 5/3, Cseh -.


Körmend: Wright 15/6, Hollins 8, FANNING 22/3, TUOYO 13, Horti -. Csere: CSORVÁSI 12, Ferencz 7/6, Halász -, Németh 3/3, Bán 5/3.


Az 1. forduló további eredményei:



DEAC – Szeged    66-78


PVSK – Szolnok    72-91


JKSE – Körmend    71-85


ZTE – KTE        60-91


ASE – Falco        84-68


Sopron – MAFC    69-70


A Kaposvár – Alba Fehérvár mérkőzést később játsszák le.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít