LMP: a paksi bővítést le kell állítani!

2017-10-09 11:12:42

 

 

Az LMP szerint a paksi bővítést le kell állítani, a párt el fogja érni, hogy erről beszéljen a kormány az emberekkel - mondta Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja vasárnap Budapesten.

   
Addig fog az LMP népszavazási kérdéseket benyújtani a "fideszes" Nemzeti Választási Bizottságnak, amíg annak vezetője "idegességében le nem mond" - tette hozzá sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.
   

Ungár Péter rámutatott arra, hogy a beruházáshoz szükséges több ezer milliárdos orosz hitelből minden egyes magyar családra több millió forint jut, a Fidesz-kormány mégis folytatni akarja Paks bővítését. Ennek az az oka, hogy az uniós források elapadása után mindenre hajlandóak lesznek, hogy pénzhez jussanak - vélekedett a politikus.
   

Arra az újságírói felvetésre, hogy eddig a Nemzeti Választási Bizottság jobbára azért utasította el az LMP Paks II.-vel kapcsolatos népszavazási kérdéseit, mert azok megkötött nemzetközi szerződésre vonatkoznak, Ungár Péter úgy reagált: a napokban Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter által felvetett Paks III.-ról még nincs nemzetközi szerződés.


(Forrás: MTI)
    


Hír megosztása