Sport hétvége: hazai pályán a kosarasok, idegenben a röplabdázók és labdarúgók

2017-11-10 11:40:03

 Városunk nemzeti bajnokságban szereplő csapatai a hét végén bajnoki mérkőzéseken lépnek pályára. Az NB I-es női röplabdázók és az NB III-as labdarúgók idegenben, az NB I-es férfi kosarasok hazai környezetben próbálják meg a pontszerzést.

 

Röplabda NB I - nők


Szombaton a Jászberényi VT női, NB I-es röplabdacsapata Gödöllőn vendégszerepel. Az A-csoportban az első három közé igyekvő két gárda összecsapása nagy jelentőséggel bír, hiszen nagy valószínűséggel a Békéscsaba és az UTE mellett e két együttes közül kerülhet ki a harmadik, amely az alapszakasz első fele után az Extraligába kerül. A meink már lépéselőnyben vannak ellenfelükkel szemben, hiszen a gödöllőiek meglepő vereséget szenvedtek a mieink által korábban már legyőzött budaörsiek ellen.


Amennyiben Miklai Zsanették behúzzák ezt a találkozót és 3 pontot szereznek, akkor csatlakoznak a csoport élén lévő Békéscsaba, UTE kettőshöz. Erre pedig minden esélyünk meg is van, hiszen a játékosállományokat tekintve egyértelmű, hogy a miénk az erősebb csapat. Még akkor is, ha a felkészülés során a gödöllői tornán a házigazdák legyőztek bennünket.


NB I-es női röplabdabajnokság, A-csoport


november 11. (szombat)

18.00 óra: Penta Gödöllői RC – Jászberényi VT


november 12. (vasárnap)

18.00 óra: UTE – Budaörsi DSE


Kosárlabda NB I


Öt vereség után a kecskemétiek ellen hazai környezetben szeretné megszerezni első győzelmét a 2017/2018-as bajnokságban a JP Autó-JKSE együttese. A mieinknél az elmúlt napokban jelentős változások történtek, hiszen Brown és DeShields szerződését felbontották, s helyükre Devante Wallace (Szolnokon már játszott) és Remon Nelson került. Hogy az új fiúknak elegendő volt-e ez a rövid idő, hogy beépüljenek a csapatba, az kérdéses, de biztos, hogy sokat hozzátehetnek a mieink játékához a kecskemétiek ellen.


Hétvégi, soros ellenfelünknél a vezetőedző Forray Gábor, és a kitűnő játékos. Rastko Dramicanin számára nem lesz újdonság a Bercsényi úti játékcsarnok, hiszen mindketten képviselték korábban a mieink színeit. Dramicanin igazi közönség kedvenc volt, s a legjobb légiós, aki megfordult Jászberényben. Már az ő szereplésük miatt is igazi presztízs csata várható szombaton este Jászberényben.


A kecskemétiek eddig hat mérkőzést játszottak és 3 győzelem, 3 vereséggel tabella 7. helyén állnak, míg a mieink eddigi 5 mérkőzésüket elveszítették, s már csak egyedül nyeretlenek a 14 csapatos mezőnyben. Egy biztos: Cseh Gyuriéknak nagy szüksége lesz a közönség támogatására, mert egy nagyon stabil, jó játékerőt kéviselő gárda ellen kell pályára lépniük.


Férfi kosárlabda NB I A-csoport- a hétvégi párosítások


november 10. (péntek)


19.00 óra: Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák


november 11. (szombat)

17.00 óra: DEAC – Falco Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: Atomerőmű SE – Sopron KC

18.00 óra: EGIS-Körmend – PVSK-Veolia

18.00 óra: MAFC – Szolnoki Olaj KK

18.00 óra: JP Auto-JKSE – KTE-Duna Aszfalt


november 12. (vasárnap)


19.30 óra: Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK


Labdarúgó NB IIIKét idegenbeli győzelem után hazai pályán csalódást keltő döntetlent ért el a Jászberényi FC a forduló előtt utolsó helyen álló Tállya ellen az NB III Keleti-csoport legutóbbi fordulójában. A hét végén Debrecenben szerepel a gárda, ahol a DEAC ellen próbálja meg a pontszerzést, amely az eddigi eredmények alapján nem tűnik lehetetlennek. A debreceniek ugyanis nem szerepelnek túl jól a bajnokságban, hiszen 13 forduló után 13 ponttal a 14. helyen állnak. A mieink négy ponttal szereztek többet soros ellenfelüknél és a 8. helyen várják a fordulót.


Labdarúgó NB III Keleti-csoport 14. forduló


november 11. (szombat)


13.30: DEAC – Jászberényi FC

13.30 óra: Termálfürdő Tiszaújváros – Füzesgyarmati SK

13.30 óra: Balassagyarmati VSE – Cigánd SE

13.30 óra: Salgótarján – Putnok FC

13.30 óra: Gyöngyösi AK – Monori SE

13.30 óra: Tiszafüredi VSE – Nyírbátori FC


november 12. (vasárnap)

13.30 óra: Tállya KSE – DVTK II

13.30 óra: ESMTK – MTK Budapest II


Szántai Tibor


Hír megosztása