Labdarúgó NB III: két pontot Debrecenben hagytunk

2017-11-13 10:44:36

 

 

A labdarúgó NB III Keleti-csoportjának 14. fordulójában a DMTE ellen idegenben lépett pályára csapatunk. Bár félidőben két góllal vezettünk, majd emberelőnybe is kerültünk, a házigazdák mégis egyenlíteni tudtak.


A mieink elleni mérkőzést megelőző négy találkozóján pont nélkül maradt DEAC ellen a négy játéknapon 8 pontot gyűjtő JFC jó eséllyel lépett pályára. Ennek megfelelően is alakult az első félidő. Már az 5. percben megszerezte a vezetést az Arany-csapat, amikor Nagy Richárd fejjel talált a hazaiak kapujába. A 26. percben Túri Dániel is eredményes volt (közelről passzolt a debreceni kapuba), s már két góllal vezetett a JFC. A félidő hátralévő részében az eredmény már nem változott.


A második félidőben Fejes János szabadrúgása a kapufán csattant, s maradt a kétgólos különbség a csapatok között. Amikor pedig a 70. percben a hazaiak játékosa, Nagy Zoltán megkapta második sárgalapját és villant a piros, csapatunk emberelőnybe került. Ez sem zavarta azonban meg a házigazdákat, akik egy perccel később Nagy Dávid révén szépítettek (1-2). Tíz perccel később pedig Katona Tamás fejelt a mieink kapujába, s ezzel kialakította a 2-2-es végeredményt.


Egy már megnyertnek tűnő mérkőzésen veszítettünk két pontot. Ami különösen fájdalmas, hogy emberelőnyben kaptunk két gólt…


Labdarúgó NB III Keleti-csoport - a 14. forduló eredményei:


DEAC – Jászberényi FC 2-2


Termálfürdő Tiszaújváros – Füzesgyarmati SK 2-0


Balassagyarmati VSE – Cigánd SE 0-2


Salgótarján Putnok FC 1-1


Tiszafüredi VSE – Nyírbátori FC 2-1


Gyöngyösi AK – Monori SE 1-3


Tállya KSE – DVTK II 1-3


Az ESMTK – MTK Budapest II mérkőzést november 29-én rendezik meg.


A bajnoki tabellát 34 ponttal a monoriak vezetik a 29 pontos Salgótarján és a 27 pontos ESMTK előtt. A Jászberényi FC 18 ponttal a 8. helyen áll.


Az őszi utolsó fordulóban a JFC az ESMT együttesét fogadja (november 19-én), majd az előrehozott – tavaszi első forduló mérkőzésén – (november 26-án) a Gyöngyösi AK ellen hazai pályán fejezi be a 2017-es esztendőt.


Szántai Tibor


Hír megosztása