Kosárlabda: ez férfimunka volt, megvan az első győzelmünk

2017-11-13 11:48:28

 Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában a még nyeretlen JP Auto-JKSE az idegenben veretlen KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadta. Kiegyenlített első félidő után a mieink, szezonbeli legjobb játékukat nyújtva, magabiztosan szerezték meg első győzelmüket a 2017/2018-as bajnokságban. Fotó: Gémesi Balázs.


Nem várta túl jó előjelekkel az idegenben veretlen KTE-Duna Aszfalt elleni hazai mérkőzését a JP Autó-JKSE csapata. Míg a vendégeknél mindenki hadra fogható volt, addig nálunk az új amerikai irányító, Ramon Nelson még nem léphetett pályára, mert határidőig nem voltak rendben a papírjai. Ráadásul a kecskemétiek vezetőedzőjének, Forray Gábornak és egyik játékosának, Rastko Ramicsaninnak egyáltalán nem volt ismeretlen a berényi játékcsarnok, hiszen mindketten dolgoztak a JKSE sikereiért korábban. Dramicsanint most is nagy szeretettel fogadta a berényi publikum, hiszen öt éven át volt a csapat szurkolóinak kedvence. A pályán viszont nem volt barátság, a két nevezett sportember most a kecskemétiek sikeréért dolgozott.


altA találkozó első félidejében nagyon kiegyenlített játék folyt. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett néhány ponttal, de egyik sem tudott jelentős előnyt kicsikarni magának. Az egyértelműen látszott, hogy Wallace érkezésével stabilabb lett a mieink játéka. Kiderült róla, hogy az amerikai kosaras igazi csapatember, miközben a pontgyártást sem hanyagolja el. Kétszer tíz perc után 2 pontos kecskeméti előnnyel mentek pihenőre a csapatok.


A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amikor a mieink állva hagyták ellenfelüket és kétszer annyi pontot szereztek, mint ellenfelük. A Lazics-csapat sokkal szorosabban, keményebben védekezett, mint az első félidőben, s ez nem ízlett a kecskemétieknek. A másik palánk alatt viszont ne volt olyan hatékony a védekezés, de mondhatjuk azt is, hogy Rakicsék remekül támadtak, s ezúttal a triplák is jó százalékkal estek be a gyűrűbe. A 30-15-re megnyert harmadik negyed után „már” csak meg kellett őrizni az előnyt a záró 10 percben. Szerencsére a kecskemétiek nem tudtak közelebb férkőzni a mieinkhez, sőt még 4 ponttal nőtt is a különbség a csapatok között. A találkozó végén már csak az volt a kérdés, hogy elérjük-e a 100 pontot az idegenben eddig veretlen kecskemétiek ellen. Nos, ez hajszál híján, de nem sikerült, ám így is nagy ünneplésben volt része a fiúknak a 97-80-ra megnyert találkozót követően.


Szezonbeli legjobb játékát nyújtva ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert a Lazics-csapat, s remélhetőleg ilyen lesz majd a folytatás is. A mieinknél négyen is jelentősen az átlag fölött teljesítettek: Wallace 33-as, Rakics 31-es, Sejfics 30-as, Lucsics 25-ös valorizációval zárt. A sikerhez kellett Kerpel Fronius, Cseh és Molnár Marcell jó teljesítménye is. Azaz, igazi csapatmunka eredményeként született meg a 2017/2018-as szezonban az első bajnoki sikerünk. Wallace első jászberényi találkozóján nyújtott teljesítményével bekerült a bb1.hu kosaras hírportál által összeállított forduló válogatottjába.


JP Auto-Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt 97–80 (20–23, 25–24, 30–15, 22–18)

Vezette: Földházi T., Balogh Gy., dr. Mészáros


JKSE: RAKICS 16/12, WALLACE 33/15, Kerpel-Fronius 6, LUCSICS 14/6, SEJFICS 18. Csere: Cseh 2, Molnár M. 8

KTE: Pongó Má. 6, Thompson 17/6, Djeraszimovics 17, Dramicsanin 8, Karahodzsics 8. Csere: Wittmann 15/6, Molnár M. -, Horváth K. 9/9


A forduló további eredményei:

Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák 94-68

DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 62-92

Atomerőmű SE – Sopron KC 95-74

EGIS Körmend – PVSK VEOLIA 87-74

MAFC – Szolnoki Olaj KK 77-88

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK 78-72


A bajnoki tabellát veretlenül, 7 győzelemmel a Szolnoki Olaj KK vezeti. Második 6-1-es mutatóval az EGIS Körmend, harmadik 5-2-es mutatóval a Falco csapata.


A JP Auto-JKSE hat mérkőzést játszott eddig, s egy győzelemmel, öt vereséggel jelenleg a 13. a 14 csapatos mezőnyben.


A következő fordulóban a JP Auto-JKSE csapata (november 16-án) Szegeden lép pályára.


Szántai Tibor


Hír megosztása