Röplabda: meccslabdáról fordítottunk Gödöllőn

2017-11-13 12:53:05

 A női röplabda NB I alapszakaszának első felében két hatos csoportban mérkőznek egymással a csapatok. A Jászberényi VT az A-csoportban fontos mérkőzést nyert meg a hét végén Gödöllőn. Igaz, az 1:2-ről megnyert találkozót követően egy pont a hazaiaknál maradt, míg mi kettővel lettünk gazdagabbak.


Az előzetes esélylatolgatások szerint az A-csoportban a Békéscsaba, UTE, Jászberény trió lényegesen erősebbnek számított, mint a Gödöllő, Budaörs, Szombathely hármas. Az eddigi eredmények is ezt mutatták, hiszen az újonc szombathelyiek még nyeretlenek voltak a hétvégi forduló előtt, míg a Gödöllőt a Budaörs meglepte.


A Gödöllő – Jászberény találkozón, szombaton délután még idegenben is a mieink számítottak esélyesebbnek. Bár a felkészülés során a gödöllői tornán a hazaik legyőzték lányainkat , ám most meglepetés lett volna győzelmük.


Az első szett a papírformának megfelelően alakult, a Deme-csapat 18 pontot engedélyezett ellenfelének, s a várakozásoknak megfelelően előnyt szerzett. A folytatás azonban egy ideig nem úgy alakult, ahogy azt mi szerettük volna. A második szettet 23-ra, a harmadikat 18-ra a hazaiak nyerték és 2:1-re fordítottak. Sőt a negyedik játszmában már volt 7 pont is a házigazdák előnye, ám 22-24-nél előbb nekünk volt két szettlabdánk. Majd 25-24-nél a győzelemért adogathattak a hazaiak. Szerencsére Miklaiék keze nem remegett meg, s végül 27-25-re hozták a játszmát, s ezzel kivívták a mindent eldöntő ötödik szett lehetőségét. Ebben is nagy küzdelem alakult ki a két csapat között (2:6, 8:7, 10-14), s végül 15-12-re Pintérék hozták a játszmát, s ezzel 3:2-re megnyerték a találkozót is.


Bár a szoros gőzelem miatt 3 helyett csak 2 ponttal gazdagodtunk, így is jelentős a lépéselőnyünk a budaörsiek és a gödöllőiek előtt. Azaz továbbra is jó eséllyel pályázunk az első három hely valamelyikre, amely a következő szezonban Extraligát ér majd.


Női NB I, A-csoport:

Penta Gödöllői RC – Jászberényi RK 2:3 (–18, 23, 18, –25, –12)

Jászberény: Borsos 7, Bleicher N. 6, Shevchuk 16, Pintér 10, Adamenya 4, Miklai 9. Csere: Lékó (liberó), Schmidt, Halla P. 3. Vezetőedző: Deme Gábor.


A szövetség honlapjának (hunvolley.hu) az edzők a következőképpen értékelték a találkozót:


Grózer György: – A negyedik játszmában megszerezhettük volna a győzelmet, hét pontos előnyt nem szabad eladni, de sajnos nem tudtuk befejezni a támadásokat.


Deme Gábor: – Gratulálok a Gödöllőnek is, óriási meccset vívtunk ma egymással és mert ők is megérdemelték volna a győzelmet. A mai sikert Schmidt Annának és Halla Petrának, valamint a szívünknek köszönhettük.


Az A-csoport vasárnapi mérkőzésén a Budaörs az első szettet megnyerte Újpesten, de azt követően a házigazdák átvették a játék irányítását és biztosan szerezték meg a győzelmet.


UTE – Budaörsi DSE 3:1 (–21, 12, 15, 16)


Az A-csoport állása:1.    UTE 4 gy 1 v (13:5) 12


2.    Linamar BRSE 3 gy 0 v (9-1) 9


3.    Jászberényi VT 3 gy 1 v (10:5) 84.    Budaörsi DSE 2 gy 3 v (7-10) 6


5.    Penta Gödöllői RC 1 gy 4 v (1:12)


6.    Szombathely 0 gy 4 v (1:12) 0


Szántai Tibor


Hír megosztása