Lazac chaufroid

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 25 ADAGHOZ

1 db 3,2 kg-os lazac
3 adag hallé
3 adag chanfroid
9 dl aszpik
4 dkg aszpikporból elkészítve

a díszítéshez:
3 répa hosszában felszeletelve
1/2 uborka hosszában felszeletelve
1 ek zöld borsszem
petrezselyem
friss korianderágak
friss kaporágak
10 dkg tisztított és tisztítatlan garnéla
1 citrom szeletelve

Előkészítési idő: 40 perc
+ kocsonyásodás
Főzési idő: 28 perc



altELKÉSZÍTÉS

A lazacot alaposan mossuk át. Tegyük egy nagyobbhalfőző edénybe és öntsük rá az alaplét. Takarjuk le és pároljuk 45 dkg-onként 4 perccel számolva. Akkor főtt meg, ha a hátúszója már könnyedén leszedhető. Hagyjuk még legalább 3 óráig a folyadékban és hagyjuk kihűlni.

altÓvatosan távolítsuk el az uszonyokat és húzzuk le a bort. A fejéhez és a farkához ne nyúljunk. Tegyük a halat egy tepsi fölé helyezett rácsra. Öntsük rá egyenletesen a chanfroidi szószt, majd hűtsük be, megdermed.

altTegyük a lazacot egy nagy ovális tálra. A répából és az uborkából vágjunk ki szívformákat, mártsuk aszpikba, majd rendezzük el őket a halon és a tálon. Díszítsük borssal és apró petrezselyemdarabkákkal. Tegyük hűtőbe, míg megdermed.
Hűtsük be a maradék aszpikzselét, és amikor dermedni kezd, kanalazzuk rá a halra és a tálra, hogy vékony réteget képezzen. Éjszakára tegyük hűtőbe. A tálat fűszernövényekkel, garnélával és citrommal díszítsük.

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: 57/412-042


 


Hír megosztása