Mogyorós sült bárány

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

1,5 kg báránygerinc
1 kk dijoni mustár
2,5 dkg őrölt mogyoró
2,5 dkg reszelt parmezán sajt
2 kk rozmaringlevél

a díszítéshez:
rozmaringág

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 1 1/2 - 2 óra

 

 


altaltELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A báránygerincet kötözzük tekerccsé, és egy éles késsel mélyen irdaljuk be rombusz alakban, hogy a bevonat behatolhasson a húsba.
Kenjük be egyenletesen mustárral a tekercs tetejét és oldalait. Egy kis tálban keverjük össze a mogyorót és a parmezán sajtot a rozmaringgal, majd egyenletesen nyomkodjuk rá a altmustárra úgy, hogy a mustár, a sajt és a mogyoró egyformán vonja be a húst.
altTegyük a báránygerincet egy tepsibe. Takarjuk le fóliával, és a sütő közepén süssük kb. 1 1/2 óráig, ha közepesen átsülve szeretnénk és 2 óráig, ha jól átsülten kívánjuk. Az utolsó 20 percre távolítsuk el a fóliát, hogy a bevonat barnára és ropogósra süljön. Szeletelés előtt hagyjuk a pecsenyét 10 percig állni. Egy éles késsel vágjunk be minden csont között a pecsenye mindkét oldalán, majd fejtsük le a húst a gerinc mindkét oldalán. Kövessük a csontot a gerinctől lefelé, hogy csinos szeletkéket kapjunk. Ha a tetejét lefaragtuk, fordítsuk meg a pecsenyét és az aljáról is fargjuk le a húst. Díszítsük rozmaringgal.
 

altTÁLALÁSI JAVASLAT

KÖRÍTSÜK A BÁRÁNYT SÜLT VAFY ÚJBURGONYÁVAL, SÁRGARÉPÁVAL VAGY ZÖLDBABBAL ÉS BROKKOLIVAL.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


 


Hír megosztása