Tagliatelle gombamártással

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

45 dkg zöld és piros színű tagliatelle
5 dkg vaj
5 dkg liszt
6 dl meleg tej
só és őrölt bors
25 dkg mascarpone
25 dkg vegyes, szeletelt gomba

a díszítéshez:
sima levelű petrezselyem

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc



altaltELKÉSZÍTÉS

A tésztát lobogó sós vízben főzzük meg.
A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk 1 percig. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, a sót és a borsot. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a mascarponét, amíg elolvad.

altaltA szeletekre vágott gombát tegyük a mártásba és kis lángon 4 perc alatt főzzük puhára.

 

Folyamatosan kevergetve forraljuk fel.

A tésztát nagy tálra szedjük ki, kanalazzuk rá a gombamártást, majd petrezselyemmel díszítsük.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


 


Hír megosztása