Spenótkrémleves

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

3 ek olaj
1 hagyma finomra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg fagyasztott spenót felengedve
3 ek liszt
6 dl forró csirkehúsleves
3 dl meleg tej
őrölt bors
1 kk őrölt szerecsendió
fél citrom

a díszítéshez:
6 ek tejszín
2,5 dkg píniadió
enyhén megpirítva

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 25 perc



altaltELKÉSZÍTÉS

Forrósítsuk meg az olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Süssük 3-4 percig, amíg megpuhul. Keverjük hozzá a spenótot. Szórjuk bele a lisztet és állandóan kevergetve főzzük kb. 1 percig.
Öntsük a lábasba a húslevest és a tejet, majd forraljuk fel.

 

altLassú tűzön főzzük kb. 20 percig, alkalmanként megkevergetve, amíg a leves sűrűsödni kezd. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Öntsük a levest háztartási robotgépbe és turmixoljuk simára. Ha túl sűrűnek tálaljuk, adjunk hozzá még tejet.

Melegítsük fel újra, és keverjük bele a borsot meg a szerecsendiót.
Öntsük levesestálakba és csavarjuk bele a citromlevet. Díszítésként tegyünk rá egy kanál tejszínt és hintsünk rá néhány pínidiót.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása