Menu

Itthon

Itthon

 

Augusztus 5.: jubileumi mézvásár és méhésztalálkozó Jászberényben

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Szombaton immár harmincadik alkalommal rendezi meg a magyar méhésztársadalom legnagyobb hazai eseményét Jászberényben a Szatmári László Jászségi Méhészegyesület. A XXX. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó színes, hagyományos és új programokkal várja az érdeklődőket.

Bővebben: Augusztus 5.: jubileumi mézvásár és méhésztalálkozó Jászberényben

Csángó Fesztivál: a fő célkitűzés az élő hagyomány erősítése

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Jászberényben már egyre több helyen reklámozzák, de országosan is egyre több felületen hallani a 27. Csángó Fesztivál megrendezéséről. Több mint 50 program, több száz résztvevő, több tízezer vendég, kiállítók, népművészeti vásár, táborok, táncházak, közel egy hétig tartó igazi forgatag a város szívében. 

Bővebben: Csángó Fesztivál: a fő célkitűzés az élő hagyomány erősítése

Honismeret és lokálpatriotizmus a könyvtárból nézve

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A Jászberényi Városi Könyvtár nagyszabású konferenciának adott helyet július 26-28. között. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének XIX. konferenciáját tartották itt három napon át. Az ország minden részéből érkeztek könyvtárosok és a szakma jeles tudósai is.

Bővebben: Honismeret és lokálpatriotizmus a könyvtárból nézve

Képzettársítások a moziban

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A Lehel Film-Színház Galériáján ismét új kiállítás várja a látogatókat augusztus végéig. Ez alkalommal a Magyar Képzőművészeti Egyetem Bukta Imre és Kiss Péter vezette festő osztályának hallgatói mutatkoznak be a moziban. Persze nem véletlenül történt ez, hiszen az egyik diákjuk a jászberényi Koncz Gábor– aki immár az ötödik évfolyam küszöbén áll – jár éppen ebbe az osztályba. A tárlaton 26 művet, különleges alkotást vehetünk szemügyre. 

Bővebben: Képzettársítások a moziban
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít