Menu

Itthon

Itthon

 

A Főnix ismét feltámad

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Azt követően, hogy a nyár folyamán tűzrevalónak szánt fából a tűz madarát alkották meg fiatalok a Főnix Fészek Műhelyház előtti téren, hamarosan színházi évadnyitóra, parkavatóra és kiállítás megnyitóra is sor kerül az egykori tűzoltólaktanya, majd bútorbolt helyén működő befogadó színház új évadának nyitányaként. 

Bővebben: A Főnix ismét feltámad

Bazári vagy hiteles? Egy műemlék felújításáról

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Nemrégiben új színfolttal gazdagodott a város, pontosabban összesen hárommal, ha a Juhász-kereszt alakjait külön és a feszület nélkül számoljuk… Megosztó lett a végeredmény, még a művészetekhez kicsit jobban konyítók körében is. Feltűnőnek feltűnő, az biztos. De valóban ezt akartuk? 

Bővebben: Bazári vagy hiteles? Egy műemlék felújításáról

Felhívás régi fotók gyűjtésére!

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A Jász Múzeum és a Jász Múzeumért Alapítvány 2015 karácsonyára egy képes albumot tervez megjelentetni Jászberény 1850 és 1950 közötti időszakáról. Korabeli fotók alapján szeretnénk bemutatni a város régi arcát, épületeit, utcáit, tereit, lakóinak életét. Az album törzsanyagát elsősorban a Jász Múzeum fotóarchívuma adja, de nagyon szeretnénk, ha a családi fotóalbumok régi felvételei is helyet kaphatnának benne. 

Bővebben: Felhívás régi fotók gyűjtésére!

Kisasszony-napi búcsú Peresen

  • Szülőkategória: Hírek

alt

 

Születésnapot megülni mindig jó dolog akár szűkebb körben, akár nagyobb közösségben tesszük azt. Így gondolják a Jászberény tanyavilágából elszármazottak is, akik Kasza Lajosné vezetésével már sokadjára öltöztették díszbe a peresi kápolnát Szűz Mária születésnapjának, Kisasszony ünnepének tiszteletére.  

Bővebben: Kisasszony-napi búcsú Peresen
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít