Menu

Zöldséges erőleves

Zöldséges erőleves

Ez egy igazi immunerősítő, betegségűző csodafegyver. Mint tudjuk, ha a férfi beteg, akkor vége a világnak. De ez a leves egy kisebb meghűlésből lábra állít 1 nap alatt. Csirkecombbal, csirke- vagy pulykanyakkal is készíthető, de a szárny, a mell is nyugodtan mehet bele. Sőt nagyon finom disznóból és marhából, de csontból is.


hozzávalók / 4 adag
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis db zeller
1 db póréhagyma (kisebb)
1 db burgonya (nagyobb)
0.5 csokor petrezselyem
2 db csirke felsőcomb (változtatható)
2 db csirke alsócomb (változtatható)
1 db leveskocka (tyúkhúsleves)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint (elhagyható)
2 ek napraforgó olaj
1,5 l víz (forró)

Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét. Ekkor felölntjük másfél liter forró (!) vízzel, és beledobjuk a kockát, majd még ízesítjük bőségesen.

Hozzáadjuk a zöldségeket, és elkezdjük forralni. Amikor kezd kialakulni az aranysárga szín, beletesszük a csirkét. (Vagy éppen, amiből a húslevest készítjük.) Nagyjából fél óra után hozzáadjuk a fél csokor petrezselymet, még pedig felét egészben, felét apróra vágva. Így főzzük bugyogtatva (nem forralva!) erős 2 órán át. (Ha betegnek főzöm, akkor nem adok hozzá tésztát, amúgy természetesen cénametélt dukál bele.)

 

Utoljára frissítve:hétfő, 23 március 2020 15:13
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít