Menu

Nagypályás tavaszi tévedések 

Nagypályás tavaszi tévedések 

A Jászberényi Futball Club nyeretlenül zárta a tavaszi idényt, egy pillanatig talán a bentmaradás is kérdéses volt, de végül úgy alakult, hogy továbbra is a III. osztályban folytathatja az együttes. A legutóbbi 3 haza meccs összefoglalója.

Még csúnyaságtapasz se…

A 38. fordulóban a DVTK II. úgy nyert Jászberényben, ahogy akart. Egyébként 2 - 0-ra győzték le a Jászberényi FC-t. Mindkét gólt a tizennyolc éves Jurek Gábor szerezte, az elsőt a 7., a másodikat a 39. percben. A diósgyőri ifjak szétfutották, szétfocizták a hazaiakat, akik többször is eltalálták a vendégek kapuját, de beljebb nem jutottak.

Véget ért egy időre a labdarúgó NB III. is, a jászberényi szurkolóknak már úgyis elegük volt belőle. A JFC labdarúgói emlékezetesen pocsék tavaszt produkáltak: a tizennyolc mérkőzésből egyet sem tudtak megnyerni… Tizenötször szenvedtek vereséget, három döntetlent játszottak, kilenc gólt lőttek, negyvenegyet kaptak, és három pontot kapartak össze. Végül a legrosszabb bennmaradók lettek, a 16. hely jutott nekik a csoportban, négy pont előnnyel a legjobb kieső, a 17. helyezett SBTC előtt. Az utolsó tíz bajnoki meccsüket elveszítették.  A Keleti csoport 20 csapatából tavaszi utolsók; a JFC-nél a négy kihullott gárda is jobb teljesítményt nyújtott a bajnokság második szakaszában.

Talányos tavasz volt ez a halványan harmadosztályú Jászberényi FC-nél, nagypályás tévedésekkel. Nem hiszem, hogy komolyabb felfordulást idézne elő a klubnál ez a vereségcunami, majd osztanak-szoroznak. „A tyúkokat is este számolják, amikor elülnek. A pontokat is a bajnokság végén kell összeszámolni.”

 

Újabb semmi, de ez is megtette

A Jászberényi FC labdarúgócsapata tizenhatodszorra is nyeretlen maradt a tavaszi idényben. Többször nem okozhattak csalódást a szurkolóiknak, mert az őszi húsz bajnokihoz eddig pontosan tizenhat mérkőzést toldottak hozzá tavasszal. A 36. fordulóban 2 - 0-ra kaptak ki hazai pályán a Sényőtől, de nem számított, mert közben a bentmaradásért küzdő Hidasnémeti VSC is csatlakozott a már korábban kiesett három csapathoz (SBTC, Tállya, Törökszentmiklós), és így, két körrel a bajnokság befejezése előtt, a JFC megtartotta helyét a harmadosztályban. Még két meccsük van arra, hogy növeljék valamelyest a tavasszal szerzett pontjaik számát. Tehát, hogy háromnál több legyen…

A Sényő-Carnifex FC határozottan futballozott, nem pátyolgatta a hazaiakat, akiknek kevés elképzelés volt a játékában. „Gyerekek, nincs középpálya, meg vagytok meredve elő’…” Háromszor is csak a kapufa mentette meg a JFC-t a góltól, máskor pedig a berényi kapus, Menczeles Iván lépett közbe jól.

A 73. percben Kapacina Valer védhetetlenül találta telibe a jobb felső sarkot (0 - 1). Az első vendéggól után Németh Norbert (JFC) valami butaságért megkapta a második sárga lapját, és ballaghatott le a pályáról. A 77. percben Tóth Márk közelről lőtt a kapuba, végleg a múltnak adva át a jászberényiek pontszerzési reményeit (0 - 2).

„Én csak Gyulát [Német Gyulát, az edzőt] sajnálom, hogy ebből az anyagból táplálkozik. Olyan ez, mint amikor viszek anyagot a szabónak, hogy varrjon belőle nekem öltönyt, de nem futja csak egy nyakkendőre…”

 

A Zellerfejű meg a többiek

Semmilyen sorozatot nem nézek, leszámítva a Jászberényi FC harmadosztályú labdarúgócsapatának hazai bajnoki mérkőzéseit, és már évek óta nem értem, hogy miért, és hogy meddig még. Itt volt, például, a 34. (hétközi) forduló, amelyben a JFC hazai pályán szenvedett. És 1 - 0-s vereséget szenvedett az Újpest FC II.-től.

Az újpesti tartalékok (csupa 18-20 éves fiatal, gyorsak, magasak, erősek, tudnak passzolni) kezdettől fogva összeszedettebben és győztes mentalitással futballoztak. Leginkább Menczeles Iván védései - és a gólhelyzetekben hibázó újpesti fiatalok - tartották meccsben a Jászberényi FC-t, és így úszta meg egygólos vereséggel a hazai csapat. A foci igazságtalansága, hogy a 66. percben éppen a legjobb teljesítményt nyújtó JFC-játékos, a kapus ért rosszul a labdához, ellenfélhez rúgta, és Kenyeres Máté nem kegyelmezett, belőtte (0 - 1).

A vendégek egyik középpályása, a 19 éves Radosevic Ognjen „beakadt” a berényi drukkereknél, de nem a játéka miatt, bár odatette magát, hanem a nagyra nőtt, göndör haja miatt. „Zellerfejű, gyere vissza, te!” És a Zellerfejű jött-ment, mint a csapata. „Most is égünk, ha este nyócig jáccunk, akkor se rúgunk gólt!” Ez volt a tizenegyedik tavaszi veresége a jászberényi csapatnak, három döntetlen mellett.

A legjobb berényi, Szöllősi nem játszott, ráadásul két ember már az első félidőben megsérült, de egy ilyen kudarcsorozat nem csak úgy, a semmiből jön, valami hibádzik a háttérben. A játékosok ennyit tudnak? Nincs elég pénz?  És mennyi lenne az az elég? Mindegy, a négy kieső csapat gyengébb a JFC-nél. Legfeljebb ennek lehet örülni, és annak, hogy amikor a mérkőzés végéhez közeledve az újpesti kapus egy könnyű labdával lefeküdt, és maga alatt tartotta néhány másodpercig, be lehetett kiabálni. „Újpesten nincsen ilyen fű, csak kutyaszar van!”

Johan Cruyff, holland labdarúgó és edző, amúgy egy isten, sok más szépséggel együtt, ezt is az emberiségre hagyta: „Az életben két dolog biztos. A halál és az én kapáslövésem.” És mindezek ellenére a Jászberényi FC bentmaradása is.

Bréking nyúz! Tállya KSE - Jászberényi FC 3 -1!  A 35. (hétvégi) fordulóban a már kiesett tállyaiak a tavaszi tabella legaljára taszították a JFC-t. Oda, ahol eddig ők tartózkodtak. Hiszen 14 meccsen mindössze 2 pontot szedtek össze…

 

Utoljára frissítve:kedd, 31 május 2022 10:23
Tovább a kategóriában: « A remény utoljára sem hal meg
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít