Menu

Pont majdnem úgy

Pont majdnem úgy

Mint eddig, nyeretlenül, nyolc tavaszi forduló után is. A Jászberényi FC labdarúgói hatmeccses, kínos szériát zártak le, ennyi ideje nem lőttek gólt, és legalább egy pontot itthon tartottak a jobb formában lévő, és az élmezőny mögé zárkózó Termálfürdő FC Tiszaújváros ellen. A megszerezhető huszonnégy pontból ezzel három került a berényi zsákba.

„Sok apró pont kell, hogy meglegyen a bennmaradás” - mondta az egyik kitartó hazai drukker, de a 13. helyen álló JFC-nek, tíz fordulóval a bajnokság vége előtt, 17 pont előnye van a „legjobb” kieső, a 17. helyezett SBTC előtt. Nem valószínű, hogy ne jönne össze néhány győzelem a gyengébb csapatok ellen, az pedig szinte kizárt, hogy - bármennyire tré tavaszi szezont is produkál a jászberényi gárda - a harmadosztályú tagság veszélybe kerüljön. „Ki van ez számolva” - mondta az egyik, a csapatot közelről ismerő „informátorunk”.

A vasárnapi bajnokin hamar vezetést szerzett a borsodi vendégcsapat, de a második félidőben már csak az előnyük megtartására törekedtek, néhány gyors ellenakcióval próbálkoztak, és ráfizettek. A jászberényiek a szünet után jobban nekiveselkedtek, lőtték a tiszaújvárosi kaput, és egy szép szabadrúgásuk be is talált a lefújás előtt.

A lelátó népe bajban volt az áprilisi hó utáni hideggel, az ismét akadozó hazai támadójátékkal, és a játékvezetővel, pedig nem ő nyújtotta a leggyengébb teljesítményt ezen a választási délutánon. „Falusi gyurma! Engedd már be, gólyahír! Normálisan vezessed, hogy gyú’jon meg a fejed! Ragadj össze Gyurcsánnyal! Tán sípot ebédeltél, te, majom! Akkor is Lenin-fiú vagy!”  (Ez utóbbi, historizáló költői kép magyarázata az lehet, hogy Tiszaújváros 1970-től 1991-ig a Leninváros nevet viselte, korábban pedig Tiszaszederkénynek hívták. Még a komenisták is.)

**

Labdarúgó NB III., Keleti csoport, 2021-2022., 28. forduló:

Jászberényi FC - Termálfürdő FC Tiszaújváros 1 - 1 (0 - 1)

A 11. perc: Egy jobbról betekert szabadrúgásra Gottfried Dániel emelkedett a legpontosabban, és a hazai kapu jobb felső sarkába fejelte a labdát (0 - 1)

A 87. perc: Szabadrúgáshoz jutott a JFC a tiszaújvárosiak kapujától 18 méterre, középről. Szöllősi Ferenc nekiállt, megnézte, és pompásan csavarta a labdát a vendégek kapujának jobb felső sarkába (1 - 1)

Fotó: jaszberenyifc.hu

 

Utoljára frissítve:kedd, 05 április 2022 18:41
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít