Menu

Jászárokszálláson támogatják a nehéz helyzetbe került családokat

Jászárokszálláson támogatják a nehéz helyzetbe került családokat

Az Apartmanházban krízis szobát alakítottak ki, a közterületen dolgozókat maszkviselésre kötelezték és támogatják az állásukat a koronavírus miatt elveszítő embereket is.

Jászárokszálláson Gergely Zoltán polgármester a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében szigorító intézkedéseket hozott. Az Apartmanház dolgozói április 9-étől már 24 órás szolgálat és 48 óra szabad beosztással dolgoznak azért, hogy a személyi forgalmat minimálisra csökkentsék. Az Apartmanházban 4 db kórházi betegágy megvásárlásával 3 személyes krízis szobát alakítottak ki. A betegszobában a meglévő ágy mellé helyezték el a negyedik ágyat.

- Külön figyelemmel kell lennünk a kórházból hazakerülő idősekre, mert koronavírus tesztet rajtuk nem végeznek hazaszállítás előtt. Megoldottuk az Apartmanházon belüli elkülönítésüket. Április 9-től a közterületen munkát végző dolgozóinknak munkaidőben szájmaszkot kell viselniük. Az önkormányzati intézményekben napi rendszerességgel történik testhőmérséklet ellenőrzés. Ajánlom minden jászárokszállási lakosnak, hogy közterületre lépve kesztyűt és szájmaszkot viseljenek a fertőzés elkerülése érdekében – olvasható Gergely Zoltán közleményében, amely Jászárokszállás honlapján található.


Jászárokszálláson azoknak a családoknak, ahol a szülők mindketten dolgoznak és már a szabadságuk végénél járnak, lehetőséget biztosítanak, hogy az óvodai és bölcsődei felügyeletet a gyermekeik részére igénybe vegyék. Mindezt térítés nélkül tehetik meg. Továbbra is biztosítják az ebéd elvitelét úgy az iskolás, mint az óvodás gyermekek részére. A város honlapján Gergely Zoltán polgármesteri intézkedései között szerepel az is, hogy rendkívüli települési támogatás igénybevételére nyílik lehetőség Jászárokszálláson 2020. április 15-től, amelynek összege 50 ezer forint. A támogatás feltétele: a munkaviszonyt megszüntető határozat és a támogatási kérelem beadása. A támogatást családonként egy fő igényelheti. Ezzel is segíteni szeretnének azoknak, akik munkájukat elveszítik és létfenntartásuk veszélybe kerül. A beadott kérelmeket heti rendszerességgel bírálják a veszélyhelyzet fennállásának ideje alatt.

Utoljára frissítve:szerda, 22 április 2020 10:34
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít