Menu

Folyamatosan dolgozik a Klapka 3D-s nyomtatója az arcpajzsokon

Folyamatosan dolgozik a Klapka 3D-s nyomtatója az arcpajzsokon

A Szolnoki Szakképzési Centrum jászberényi Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a koronavírus helyzet okán néhány hete megkezdték a 3D-s nyomtatóval készülő arcpajzsok gyártását. Az első 30 darabot a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház kapta. Tamás Zoltán, az intézmény igazgatója elmondta a 3D-s arcpajzsok gyártása azóta is folyik, s már több egészségügyi intézménybe is eljuttatták az elkészült arcpajzsokat.

Tamás Zoltán facebook bejegyzésében úgy fogalmaz: - Továbbra is szorgalmasan gyártjuk az arcpajzsokat azokra a helyekre, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk a koronavírus elleni védekezésben. Vittünk ezért a múlt héten a Thököly úti háziorvosi rendelőbe Tóth Mónika intézményvezető részére 20 db-ot, melyből részesültek a háziorvosok, az ügyeletes orvosok és a védőnők is. Továbbá kiemelt kockázatú hely a fogorvosi ügyelet, ahová 10 db került. Jászberényhez legközelebb eső kórház Hatvanban van, ahová szintén sokan járnak városunkból. Az Albert Schweitzer Kórházba, ezért is vittem 20 db pajzsot, melyeket Dr. Stankovics Éva kórház főigazgató vett át. A mai napon 10 db-ot adtam át a Jászberényi Szent Ferenc Egyesített Szociális Otthon dolgozói részére, Bozóki Jánosné igazgató asszonynak. Jövő héten terveink között szerepel többek között még a Szent Klára Szociális Otthon, a JVVN Zrt. és kapacitástól függően, még egyéb intézmények segítése. A pajzsokhoz szükséges anyagot ezen túl is a Szolnoki Szakképzési Centrum biztosítja. Köszönet továbbra is az önzetlen segítségért Ifj. Fodor Sándornak, Kovács Józsefnek (Telnet 2005 Kft.) és tanárainknak: Hajnal Andrásnak és Túróczi Bélának.

Korábban az iskola szervezésében 30 db új, 3D-s nyomtatóval készített, koronavírus elleni védekezésre kifejlesztett arcpajzs talált gazdára. A kezdeményezéshez ekkor csatlakozott Kovács József vállalkozó, aki saját tulajdonú 3D nyomtatóival segített be a pajzsok gyártásába. Az így gyártott pajzsokat dr. Sinkó-Káli Róbert, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház igazgatója vette át. 

A pajzsok elsődleges célja az egészségügyi dolgozók egészségének védelme, hiszen ennek viselése közben nem tudnak az arcukhoz, szemüvegükhöz, maszkjukhoz nyúlni, ezáltal kevésbé vannak kitéve a önfertőzésveszélynek.

 

A kezdeményezést látva a kezdetekkor Fodor Sándor a Szentlőrinckátai KÁTA CNC fejlesztési vezetője egy, a Facebookon létrehozott csoportban verbuválta össze a jászberényi "3D nyomtatósok közösségét" és azóta is mindenben megpróbálja segíteni a hatékony gyártást/nyomtatást. 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít