Menu

Sikeres Eb kvalifikáció

Sikeres Eb kvalifikáció

Április 25-én Nyíradonyban rendezték meg a „Nyíradony Kupa 2021” elnevezésű versenyt, amely egyben kvalifikációs torna is volt a 2021. évi Shinkyokushin Európa-bajnokságra. A Yakuzák SE / Y Akadémia színeiben Kerekes Réka (-65 kg) és Móczó Milánt (-75 kg) indult a megmérettetése, s esélyeshez méltó módon meg is nyerték súlycsoportjuk versenyét.

Kerekes Réka és Móczó Milán, a Yakuzák SE két válogatott versenyzője sensei Agócs Tibor irányításával az év elejétől készült a jászberényi Y Házban, illetve az Y Akadémia havi rendszerességű, kiemelt budapesti edzőtáboraiban az idei szezon versenyeire. Ezek első komoly állomása a „Nyíradony Kupa 2021” volt, ahol a súlycsoportok első két helyezettje kvalifikálta magát a grúziai Eb-re. Azaz, nagyon fontos versenyről volt szó.

A két jászberényi fiatal esélyeshez méltó módon szerepelt, s mindketten megnyerték súlycsoportjuk versengését. A pandémiás helyzetben nem egy átlagos versenyt rendeztek Nyíradonyban, amit sensei Agócs Tibor is megemlített értékelésében: - Meglehetősen furcsa kvalifikációs verseny volt, melyen a zárt kapuk miatt csak a versenybírók, a versenyzők és az edzők vehetettek részt. Mivel az utánpótlás is tatamira lépett így a felnőttek versenye délután 4 órakor kezdődött, ami ugyancsak nem megszokott időpont volt. Nem volt túl magas a színvonal, ha fogalmazhatok így, a felnőtt mezőny meglehetősen „le van ürülve”. A mi két versenyzők, Réka és Milán kilógott a sorból, hiszen ők szisztematikausan készültek, készülnek az idei megmérettetésekre. Milán három, Réka két küzdelmet vívott, s mindketten a várakozásoknak megfelelően biztosan nyerték súlycsoportjuk versenyét. Mi tulajdonképpen lendületből érkeztünk a kvalifikációra, s ezt követően kemény két hónap vár még ránk a grúziai Eb-ig. Ezúton is szeretném megköszönni Jászberény önkormányzatának a támogatását, amely hozzájárul ahhoz, hogy megfelelően tudjuk felkészíteni és versenyeztetni sportolóinkat.

A két versenyzőnek és felkészítőjüknek is gratulálunk a sikeres kvalifikációhoz, és hasonlóan sikeres Eb szereplést kívánunk!

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít