Menu

„Null-nullra vezetünk, de lehetne fordítva is…”

„Null-nullra vezetünk, de lehetne fordítva is…”

Mitől lenne jobb állapotban egy harmadosztályú magyar futballmeccs közönsége, mint a magyar társadalom?

„Hátat fordít a labdának: szégyenlős, vagy a nap zavarja.”  Baljós árnyak már az elején. „Ha megnyeri a választást, herepörköltet csinál, az összes kutyát kiheréli.” Az ellenzéki jelölt esélyeiről is csak kíméletlen őszinteséggel. „Megaluttá’?” Lemaradt a labdáról. „Ukránok ezek, bazmeg! Az egész század ideát van.” A kisvárdai tartalékcsapat 17 játékost nevezett a jászberényi meccsre, ebből 9 külföldit, közülük - a nevek alapján - 8 lehetett ukrán nemzetiségű. „Rúgd már ki, Osibisa, mire vársz!?” A kisvárdai kapus, Odynstov Artem késlekedett a kirúgás elvégzésével. A kapus nevéből semmi nem maradt meg, régen hangoztak el az összeállítások, de a tudás hatalom, és felködlött a hetvenes évek közepén sikeres, ghánai-karibi-angol, afro rockot játszó zenekar, az Osibisa neve. Sunshine Day, klassz szám, ez volt a legnagyobb slágerük. Stimmelt is, csak a mérkőzés volt hozzá képest gyatra. „Lacika, mennyi van a kasszában? Jövőre a BL-ben indulunk!” A jegypénztáros sétált el a bevétellel a lelátó előtt. „Null-nullra vezetünk, de lehetne fordítva is…”  Szar az egész. „Tökorrú, rárúgja.” Értelmetlen próbálkozás, messze minden. „A lövészárokba hajoljá’ bele!” Az egyik kisvárdai 11-est akart kicsikarni, de a bíró mutatta, semmi. „Csere van, Ukrajnának, jön Malinovszkij marsall…” Hobbitörténész, aki kiegészítő információval szolgált a kisvárdaiak cseréjéhez. Malinovszkij a második világháború egyik legismertebb szovjet parancsnoka volt, Magyarország megszállásában a 2. Ukrán Front irányítójaként, már a legmagasabb rendfokozatban, marsallként vett részt. „Nemhogy menné’ haza harcolni, te, buzi!” Egy kisvárdai szabálytalanság után felbuzogó honderű. „Kapsz konzervot te is! Babkonzervot! Mingyá’ megy a Keletiből a vonat vissza!” Évek óta a menekültek gyűlöletére trenírozza a hatalom a magyar társadalmat, nem csoda, hogy sok embert összezavartak, hogy akkor most mi van. Egy nő kék-sárgára festett hajjal szotyolázott az előttem lévő sorban. „Ezt még Gobbi Hilda se érte volna el lánykorában, pedig jól futott!” A magyar színművészet és a magyar sport mindig közel állt egymáshoz, csak a labdát ne kéne kergetnünk állandóan.

*

Labdarúgó NB III., Keleti csoport, 2021-2022., 26. forduló:

Jászberényi FC - Kisvárda Master Good II. 0 - 0

A kisvárdai tartalékok erőteljesebbek voltak, de a labdával és a kapu előtt ők sem mentek sokra. Kihagyott gólhelyzetekben 2 - 1-re a JFC nyert. A jászberényi csapat az eddig lejátszott, tavaszi bajnoki mérkőzésein nyeretlen maradt, és két pontot szerzett. Négy vereséggel és két döntetlennel kell elszámolniuk, és azzal, hogy öt mérkőzés óta gólképtelenek. „Gyalázat” - mondta az egyik leglelkesebb hazai drukker a szünetben, és sörért indult a büfébe. Páran, akik végigkiabálták mérkőzést, már látták a fényt az alagút végén, mert a lefújás után odahívták a csapatot a lelátó elé, és megtapsolták őket. Az alagút hosszáról azonban nekik sincs tudomásuk.

Utoljára frissítve:kedd, 22 március 2022 09:43
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít