Menu

Nem egy borsodi bivaly öklelte fel a JFC-t

Nem egy borsodi bivaly öklelte fel a JFC-t

De nem ám… A labdarúgó NB III. 20 csapatos Keleti csoportjában az újonc Hidasnémeti, 20 forduló után, 9 ponttal a 18., kieső helyen zárta az őszt. A jászberényi csapat ugyanitt 32 ponttal a 7. helyen telelt. A B.-A.-Z. megyei község gárdája erősített a felkészülési időszakban, de még így sem tűnt legyűrhetetlen ellenfélnek. A JFC keretében is történtek változások a télen, de sorra nyerték az edzőmeccseket. A 2. fordulóban, Hidasnémetiben 1 - 1-es döntetlent játszott a két csapat, a 21. fordulóban, Jászberényben viszont másképp alakultak a dolgok.

A 19. percben Földi Botond a semmiből fejelt gólt a hazaiak kapujába (0 - 1). Egy pillanatra nem néztem oda, és mire felpillantottam a papíromból, már csak azt láttam, hogy a berényi kapus, Menczeles Iván elképedve halássza ki a labdát a bal sarokból. „Ha elviszik a skalpot, komolyan gondolják a bentmaradást.”

A 47. percben Szanyi Krisztán piros lapot kapott, mert utolsó védőként lerántotta a mellőle kilépni készülő vendégjátékost. Szanyi nem nagyon tehetett mást, egy eladott labda után csak így „korrigálhatta” a hibázó csapattársát… A megítélt szabadrúgást az a Takács Péter lőtte el a 49. percben, aki  2009-ben, az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatott tagja volt. Sok magyar klubban megfordult, nem vitte sokra, de labdája 20 méterről a jobb alsó sarokba szédült (0 - 2). „Nem vagyok cigány, paraszt vagyok… Nem vagy cigány? Akkor mi vagy? Repülőről dobtak le a cigányok a közé? ... Nincs már se magyar, se cigány, korcsok vagyunk…”

Az 56. percben Borics Levente pontosan helyezett egy jobb oldali beadást a hidasnémeti kapu jobb oldalába (1 - 2).

Az 58. percben Bartha Ricardo Erik használta ki Menczeles hibáját, és használta a fejét is (1 - 3). „Ezek a borsodi magyarok agresszívebbek.”

A 84. percben Muhari Zoltán fejezett be jó lövéssel egy jó támadást (2 - 3).

A 89. percben Gaal Michael Ambrose egyszer csak ott találta magát az üresen tátongó jászberényi kapu előtt, és csak az volt a kérdés, hogy eltalálja-e fejjel. Eltalálta (2 - 4).

A JFC egy könnyű kiállítást és két könnyű gólt ajándékozott a végére elfáradó hidasnémetieknek, miközben majdnem mindent elrontott, amit elronthatott. A közönség hazai részének hangulatát egészen biztosan. „Lehet, hogy ki fogunk esni… Mondjad, Lacikám… Nem baj, háború lesz…” Az apokaliptikus víziót inkább hagyjuk, de a tényt rögzítsük: Jászberényi FC - Hidasnémeti VSC 2 - 4 (0 - 1).

Utoljára frissítve:kedd, 15 február 2022 11:13
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít