Menu

Megújítják a forgalmas útszakaszt Berény és Fényszaru között

Megújítják a forgalmas útszakaszt Berény és Fényszaru között

A város szélén, a Jászberény-Jászárokszállási út elágazásánál tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy elkezdődött – és december 31-ig be is fejeződik a Jászfényszaru és Jászberény közötti 14,3 kilométeres útszakasz felújítása.

A Magyar Közút Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója Vántsa Zoltán örömmel mondta el, hogy a felújítási munkák révén gyorsabb és biztonságosabb lesz ezen a szakaszon közlekedni, és az M3-as autópálya gyorsabb elérését is örömmel vehetjük. Az útfelújítás 7 méter szélességben történik. A régi útburkolatból mintegy 5 cm-es részt lemarnak, és új borítást terítetnek rá. Az út mentén 14 buszvárót is felújítanak, de a vasúti átjárókat is. Pusztamonostor területén új buszmegállót is létesítenek, s az út mentén 170 új KRESZ-táblát is kihelyeznek. E munkák azt szolgálták, hogy az M3-as autópálya gyorsabban és biztonságosabban legyen elérhető a jászsági emberek számára. A megújítási munkálatokat 180 nap alatt – év végére készülnek el, és mindez 2 milliárd 300 millióba kerül majd. A munkák során az érintett szakaszon félpályás útlezárásokra kell számítani a közlekedőknek.

A közutak megújítása megyénkben folyamatos, s ebből a Jászság sem maradhat ki. Pócs János, a kistérség országgyűlési képviselője elmondta, hogy az utak felújítását évek óta szolgalmazza, s most sikerült is ezt elérnie. Sőt, a megvalósításhoz időközben szükségessé vált plusz támogatást is kapott a projekt, így kerülhet most sor a kivitelezésre. A régen várt, Jászberényt elkerülő út utolsó szakaszának megépítése is állandó téma kormányzati szinten, miután a most felújított szakasz elkészül, az utolsó akadály is elgördülhet a megvalósulás elől.  A Jászberény-Jászárokszállás-M3-as autópálya összeköttetés – igaz egy távolabbi lehetőség –, de szintén napirenden van tehát, hallottuk a képviselő tájékoztatóján.

A felújítást már másnap el is kezdték a szakemberek. Figyelmeztető táblák kerültek ki az út szélére, gépek jelentek meg, s munkások láttak hozzá a régi burkolat felmarásához, eltávolításához a Jászberény felőli útszakaszon.

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít