Menu

A Víz világnapján adták át a felújított szennyvíz végátemelőt Jászberényben

A Víz világnapján adták át a felújított szennyvíz végátemelőt Jászberényben

Tizenhét éve épült és megérett már a felújításra a jászberényi szennyvíz végátemelő, ahol összegyűlik a városi szennyvíz, melyet innen a szennyvíztisztító telepre továbbítanak. Az önkormányzat és a szolgáltató Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt. összefogásában valósult meg a beruházás, melynek eredményeképpen biztonságosabbá vált a Szent István körúti Zagyva-híd mellett lévő végátemelő működése.

- Bár a felújított szennyvíz-végátemelő felújítása és műszaki átadása már az elmúlt év végén megtörtént, a hivatalos átadásra egy olyan időpontot kerestünk, amely kapcsolódik a vízhez. Ez pedig a Víz világnapja, azaz március 22-e lett. Ennek pedig minden évben van egy jelmondata. Ebben az évben ez így hangzik: A víz érték, becsüld meg! Ez számunkra nagyon fontos, hiszen mindenki tudja, hogy a víz nélkülözhetetlen az élethez és körforgása örök – mondta az átadó ünnepség bevezetőjében Ács Tibor, a TRV Zrt. Nyugati Régió műszaki munkatársa, aki azt is megjegyezte, hogy az elmúlt 17 évben csak kapacitásbővítés történt a végátemelőnél.

- A szolgáltatást a TRV Zrt. végzi, ám a víziközmű vagyon az önkormányzaté. Így mindkettőnk érdeke, hogy Jászberény vízellátása biztonságos legyen. Ugyanakkor az is igaz, hogy a víz pedig mindannyiunké. Remélem, egyre többen tapasztalják, hogy szemléletváltás történt nálunk, s egyre nagyobb figyelmet fordítunk ezekre a beruházásokra. A TRV Zrt. nagyon jó partner ebben a munkában, s nem titok, hogy további közös fejlesztéseket is tervezünk. Az ilyen és hasonló beruházások ugyan nem olyan látványosak, viszont elengedhetetlenül szükségesek mindennapi életünkhöz. Ezen a napon azok előtt is tisztelgünk, akik a vizet biztosítják számunkra, akiknek ezért jár a köszönet – mondta Budai Lóránt, Jászberény polgármestere, akinek szavaiból az is kiderült, hogy a 70 millió forintot meghaladó beruházáshoz a költségek több mint a felét önerőként biztosította az önkormányzat egy sikeres pályázathoz.

Fábrik Tamás, a TRV Zrt. műszaki igazgatója a projekt során elvégzett felújítási munkákról szólt. Elmondta, hogy ez a létesítmény meghatározó a térségben, mert a teljes terület szennyvizét összegyűjti és központilag emeli a szennyvíztisztító telepre.

- Az összefogás szép példája ez a felújítás, ahol a tulajdonos és a szolgáltató összefogott, hogy biztonságosabbá tegye a létesítmény működését. Az épület teljesen átalakításra került, szigetelés, nyílászárók cseréje is megtörtént. Ezzel egyidejűleg a gépészeti rész is megújult. Két nagyobb teljesítményű szivattyú került beépítésre, megújult az automatika és az elektromos berendezéseket is cserélték. Mindezek eredményeként biztonságosabbá vált a végátemelő működése – mondta Fábrik Tamás.

Az ünnepélyes átadó zárásaként Ács Tibor annak a reményének adott hangot, hogy legközelebb egy jászberényiúj kút fúrásánál lesznek ott. Egy 1000 l/perces kúttal Jászberény vízellátása ugyanis még biztonságosabb lenne.

Ugyanezen a napon Facebook oldalán Budai Lóránt bejelentette, hogy a víziközművek üzemeltetéséért felelős Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. jelezte az önkormányzat felé, hogy a biztonságos üzemeltetés érdekében, a jászberényi vízmű telepen egy hálózati szivattyú cseréje, a Toborzó utcai szennyvízátemelőben pedig egy szennyvízszivattyú felújítása vált szükségessé.

- A hálózati szivattyú beszerzéséhez és a szennyvízszivattyú felújításához a mai napon hozzájárultam. Hiszen meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy gyermekeink, unokáink számára is olyan vízkészlet legyen elérhető, ami a mai nap nekünk még a rendelkezésünkre áll – írta Budai Lóránt.

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít