Menu

Tizenegyes, Hendrix javára

Tizenegyes, Hendrix javára

Jimi Hendrix hetvenhét éves lenne, ha nem hal meg huszonnyolc éves korában, alig négy év tündöklés után. A rockzene történetében voltak és vannak nála jobb gitárosok, feltétlenül voltak, vannak nála jobb énekesek, szövegírók, hangszerelők, de Hendrixből minden olyan elemi erővel tört elő, hogy közel ötven évvel a halála után is hivatkozási alap és ledönthetetlen bálvány. Feláldozta, kizsigerelte magát a színpadon, de a mutatványai sohasem mentek a zenéje rovására. Hacsak nem anyagozta szét a fejét.

Édesapám emlékének

Nagyon komoly zenészek játszottak Hendrixet a Riverben. Nagyon kevés embernek, de nem a közönség teszi a zenészt, és bukni Hendrixszel is lehet, de ők nem bírtak rosszak lenni. A Hendrix Project (Lamm Dávid: gitár, ének, Tomor Barnabás: basszusgitár, Molnár Dániel: dob) másodszor járt Jászberényben. 2017-ben felléptek a 4. ZagyvaParty Fesztiválon, plusz egy szólógitárossal, II. Szász Ferenccel. Mindannyian több, különböző stílusú zenekarban muzsikálnak, Hendrix az örök haver. Most tizenegyet lőttek neki.

1. Fire. A tüzed mellett állnék.
2. Come On. Gyerünk, baby, engedd, hadd legyen jó!
3. Third Stone From The Sun. Pszichedelikus kőzápor.
4. The Wind Cries Mary. A sok nevet a szél csak fújja, de egyet sem felejt el.
5. Little Wing. Szerelmes reggae, a Hendrix Project szerint. Egy lány egyszer egy fürt haját Jimi cipőjébe rakta. A gitárosnak utána orvoshoz kellett mennie, hogy magához térjen.
6. Voodoo Child. Az évszázad jam sessionjében, a svájci Montreuxben, két órán át játszották neves zenészek ezt az egyetlen számot, Hendrixszel közösen. Nem akartam kedved szegni, mosolyod majd visszaadom. Mert ha nem találkozunk többé ezen a földön, majd találkozunk egy másikon.
7. Purple Haze. Amikor azt álmodta, hogy az óceán alatt sétál.
8. Red House. Várj egy percet, valami baj van, a kulcs a régi, de új a zár.
9. Who Knows. Az alaposan kidolgozott szóló ellenére sem tudni, mi jön, mi megy.
10. All Along The Watchtower. Az ifjú pápa is erre vonul diadalmasan.
11. Changes. Rhythm & blues örömzene. Az LGT belopta a gitártémát az 1975-ös, varsói koncertlemezének intrójába.

*****
A Hendrix Project bemutatja: Hendrix 77, koncert a River bisztróban, november 8.

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít